Jordvärme

 

Kontor

Östervik 31, 916 93 Bjurholm

Öppet

Måndag-Fredag:
kl 7 – 17

Jordvärme Sjöbergs VVS

För att installera jordvärme (även kallad markvärme eller ytjordvärme) behövs ingen borrning. Istället grävs slingor ned på ungefär en meters djup. Det krävs en relativt stor yta på tomten (cirka 600 kvadratmeter) för att få tillräckligt med överskottsvärme från marken. Du behöver inte vara orolig för att slingorna påverkar växtligheten. Läs mer i vår samlingsbroschyr

Fördelar med jordvärme:

Klarar hela husets värme- och varmvattenbehov.

Ger stor ekonomisk besparing.

Ett effektivt alternativ när du har långt till berg eller sjö.

Perfekt vid utbyte av gammal panna eller vid nybyggnation.

Bekvämt, miljövänligt och underhållsfritt.

Kan kombineras med frånluftsvärme för ännu bättre effekt.

En värmepump designad för människor

IVT Geo 500-serien finns i tre olika effektstorlekar och kan beställas med front i svart Titaniumglas, vitt Titaniumglas samt vit metall. Inbyggd gateway i samtliga modeller för styrning via app i din smartphone. Trådlös rumsgivare ingår till Titaniummodellerna, och finns som tillbehör om du väljer vit metallfront.

Utvecklad och tillverkad i Småland för att prestera på topp i det nordiska klimatet. IVT Geo 500 är vassare än sina föregångare på allt. Vi introducerar en helt ny användarupplevelse med touchscreen i färg och inbyggd appstyrning. Värmepumpen är lika intuitiv som din smartphone – och med samma höga designnivå. På insidan ger den nyutvecklade inverterkompressorn en jämn och effektiv värmeproduktion.

Kompressorn i IVT Geo 500 är inverterstyrd. Det innebär att värmepumpen automatiskt anpassar driften efter din varmvattenförbrukning och skiftningar i utomhustemperaturen för att öka din besparing. Den jämna och exakta värmeproduktionen ger en mer energisnål drift, vilket även minskar slitaget på värmepumpens delar.

IVT Geo 500 med inbyggd varmvattenberedare ger tillgång till upp till 300 liter. Dessutom är den utrustad med det patenterade styrsystemet AWS II som anpassar produktionen efter behovet. Tekniken innebär att värmepumpen börjar producera nytt varmvatten omgående när du använder större volymer, samtidigt som den avvaktar vid mindre uttag. Det här sparar energi och pengar. För dig som har ett större behov av varmvatten, exempelvis till spabad, finns möjligheten att köpa till extra varmvattenberedare i samma design som Berg /Jordvärmepumpen.

Trådlös rumsgivare ger rätt temperatur.

Rumsgivarens funktion är att mäta temperaturen i rummet och kommunicera den direkt till värmepumpen. Vid förändringar, exempelvis om du tänder en brasa, eller om vädret påverkar rumsvärmen genom sol eller kall vind, så kan värmepumpen direkt anpassa sitt arbete för att bibehålla en perfekt temperatur i rummet. Trådlös rumsgivare ingår som standard när du väljer IVT Geo 500 i svart eller vitt titaniumglas och finns annars som tillbehör.

Vårt arbetsområde är: Vännäs – Vindeln – Nordmaling – Bjurholm – Fredrika – Örträsk

Sjöbergs VVS AB

070-361 43 42