Jordvärme Bjurholm, Fredrika, Örträsk

För att installera jordvärme (även kallad markvärme eller ytjordvärme) behövs ingen borrning. Istället grävs slingor ned på ungefär en meters djup. Det krävs en relativt stor yta på tomten (cirka 250-400 kvadratmeter) för att få tillräckligt med överskottsvärme från marken. Du behöver inte vara orolig för att slingorna påverkar växtligheten. Läs mer i vår samlingsbroschyr.

Fördelar med ytjordvärme :
Klarar hela husets värme- och varmvattenbehov.
Ger stor ekonomisk besparing.
Ett effektivt alternativ när du har långt till berg eller sjö.
Perfekt vid utbyte av gammal panna eller vid nybyggnation.
Bekvämt, miljövänligt och underhållsfritt.
Kan kombineras med frånluftsvärme för ännu bättre effekt.

 

IVT Geo 312C sparar mer genom att anpassa sig till din vardag.
Vår senaste bergvärmepump styrs av ditt liv. Hur solen skiner på tisdag, och går i moln på torsdag. Hur du duschar på onsdag, och hur du inte gör det på söndag. IVT Geo 312C tar hänsyn till allt och genom kompressorns varvtalsstyrning justeras driften så att du sparar mer varje månad. Och det bästa av allt är att det sker helt automatiskt.

IVT PremiumLine HQ – en smartare värmepump.
Med IVT PremiumLine HQ introducerar vi nästa generations värmepumpar. Styrsystemet är förberett med Smartgrid. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassa så att den jobbar hårdast när elpriset är lägst.
IVT Greenline HE – Hög framlednings-temperatur +65 grader
Den höga framledningstemperaturen gör värmepumpen perfekt vid utbyte från exempelvis oljepanna, där elementen är anpassade för högre temperatur. Tack vare a-klassade lågenergicirkulationspumpar och den avancerade styrtekniken sparar vi ytterligare kronor jämfört med en vanlig värmepump.

Smartgrid Ready – arbetar hårdare när elen är billigare.
Flera av våra värmepumpar är förberedda med Smartgrid. Det innebär att de kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och anpassa sitt arbete efter elpriset. Under de tidiga morgontimmarna när de flesta fortfarande sover är till exempel efterfrågan på el betydligt lägre. Då är också elpriset billigare, vilket värmepumpen kan utnyttja. För att använda Smartgrid behöver du vår gateway IVT Anywhere med tillhörande App samt ett timprisavtal med din elleverantör. Gateway ingår i modellerna AirX 400 & Geo 412C, till övriga kan den köpas som tillbehör, kontrollera med din återförsäljare.
Vårt arbetsområde är: Vännäs – Vindeln – Nordmaling – Bjurholm – Fredrika – Örträsk –

Sjöbergs VVS AB 070-361 43 42
Ivt.se