Bergvärme Vännäs, Vindeln, Nordmaling

Bergvärme använder solenergin som lagrats i berg, jord, sjö eller grundvatten. Av den anledningen kallas de ibland även för berg-, jord- och sjövärmepumpar. Uppvärmning med bergvärme ger dig den största energibesparingen av alla värmepumpar. Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan du sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent. Våra bergvärmepumpar klarar hela ditt behov av värme och tappvarmvatten även när det är som kallast. Och på sommaren kan du använda systemet för att få det svalt och skönt i ditt hus. Läs mer i vår samlingsbroschyr.

Fördelar med bergvärme
Klarar hela husets värme- och varmvattenbehov.
Passar även på små tomter.
Ger den största ekonomiska besparingen.
Bekvämt, miljövänligt och underhållsfritt.
Kan även ge kyla på sommaren.

Läs mer på ivt.se

IVT Geo 312C sparar mer genom att anpassa sig till din vardag.

Vår senaste bergvärmepump styrs av ditt liv. Hur solen skiner på tisdag, och går i moln på torsdag. Hur du duschar på onsdag, och hur du inte gör det på söndag. IVT Geo 312C tar hänsyn till allt och genom kompressorns varvtalsstyrning justeras driften så att du sparar mer varje månad. Och det bästa av allt är att det sker helt automatiskt.

IVT PremiumLine HQ – en smartare värmepump.

Med IVT PremiumLine HQ introducerar vi nästa generations värmepumpar. Styrsystemet är förberett med Smartgrid. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassa så att den jobbar hårdast när elpriset är lägst.

IVT Greenline HE – Hög framlednings-temperatur +65 grader

Den höga framledningstemperaturen gör värmepumpen perfekt vid utbyte från exempelvis oljepanna, där elementen är anpassade för högre temperatur. Tack vare a-klassade lågenergicirkulationspumpar och den avancerade styrtekniken sparar vi ytterligare kronor jämfört med en vanlig värmepump.

Smartgrid Ready – arbetar hårdare när elen är billigare.

Flera av våra värmepumpar är förberedda med Smartgrid. Det innebär att de kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och anpassa sitt arbete efter elpriset. Under de tidiga morgontimmarna när de flesta fortfarande sover är till exempel efterfrågan på el betydligt lägre. Då är också elpriset billigare, vilket värmepumpen kan utnyttja. För att använda Smartgrid behöver du vår gateway IVT Anywhere med tillhörande App samt ett timprisavtal med din elleverantör. Gateway ingår i modellerna AirX 400 & Geo 412C, till övriga kan den köpas som tillbehör, kontrollera med din återförsäljare.

Vårt arbetsområde för bergvärmeinstallationer är: Vännäs – Vindeln – Nordmaling – Bjurholm – Fredrika – Örträsk